Beverse topambtenaar voor rechter in zaak illegaal storten

Print
Beveren-Waas - Zeven topambtenaren van de administratie Wegen en Verkeer, afdeling Oost-Vlaanderen, moeten zich samen met vier aannemers voor de strafrechter verantwoorden voor het illegaal dumpen van afval van wegwerkzaamheden. Een van de beklaagden is Roland Gansbeke (61) uit Beveren, de directeur van Wegen en Verkeer in Oost-Vlaanderen.
BR>
De ambtenaren staan terecht voor een tiental illegale storten in Gent, De Pinte, Zelzate, Destelbergen, Nevele en Nazareth. Afval van wegwerkzaamheden, zoals asfaltschraapsel, betonpuin, ijzerslakken, stukken geluidsscherm, maaisel, veegvuil, lieten ze achter langs snelwegen en gewestwegen in plaats van alles netjes op te ruimen en te verwerken.

Een van de zwaarste inbreuken is het dumpen van verkeersborden, metaalafval en brokstukken van wagens in een natuurgebied aan de verkeerswisselaar E17-R4 in Destelbergen, waar er ook met steenpuin een verharding is aangebracht.

Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters (CD&V) gaf zijn diensten in 2005 opdracht om de afvalbergen op te ruimen. Maar het Gentse parket vond de feiten zo ernstig dat ze de verantwoordelijken dagvaardde voor sluikstortingen en inbreuken op de milieuwetgeving.

De rechtbank stelde het proces maandag uit tot 7 mei.

HDR
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio