Buggenhout verkoopt sociale kavels

Het gemeentebestuur van Buggenhout gaat vier bouwgronden aan de Kerkhofstraat verkopen. Ze worden verkocht aan 85% van de geschatte waarde om jonge gezinnen de kans te bieden om in Buggenhout te kunnen blijven wonen.

BR>

"Een paar jaar geleden hebben we al eens geprobeerd om deze gronden te verkopen, maar er zijn er toen slechts twee verkocht", legt burgemeester Tom Van Herreweghe (NCD) uit. "We hebben nu de voorwaarden wat aangepast in de hoop meer kandidaten te vinden."

De kopers moeten al vijf jaar in de gemeente wonen en mogen als gezamenlijk inkomen niet meer dan 50.000 euro per jaar verdienen. Wanneer de inschrijvingen afgesloten zijn, zal een onschuldige hand bij lottrekking bepalen wie er eerst een kavel mag kiezen. De kopers moeten dan wel binnen de vijf jaar na aankoop een huis bouwen op de grond. De vraagprijs ligt tussen de 24.000 en de 54.000 euro afhankelijk van de grootte. Gemiddeld kosten de percelen 97,75 euro per vierkante meter.

De stemming tijdens de gemeenteraad zorgde nog voor enige commotie toen met een wisselmeerderheid het amendement werd goedgekeurd dat de kopers Nederlands moeten spreken of bereid moeten zijn onze taal te leren. Bij sociale huur- en bouwmaatschappijen is dat sinds kort ook een voorwaarde.

RaMo

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio