Cellen dicht wegens gevaar

Print
Dendermonde - In het cellencomplex van het Dendermondse gerechtsgebouw is een deel van het vals plafond naar beneden gekomen na een waterlek. De voorzitter van de rechtbank houdt de cellen gesloten tot de boel is gerepareerd.
BR>
Het is niet de eerste keer dat de cellen van het Dendermondse justitiepaleis in het nieuws komen. De sterk verouderde lokalen zijn aan vernieuwing toe, maar dat kost te veel geld. Het hele gebouw is beschermd. Alle reparaties moeten met de hand gebeuren.

Het is niet altijd even prettig werken voor de agenten die de gevangenen naar de rechtbank moeten werken. En op drukke dagen zitten de paar cellen vaak overvol. Maandag liepen de gevangenen dan ook nog eens kans op elektrocutie. Door een probleem met een dakgoot sijpelde er water door het valse plafond van het cellencomplex.

Een paar gyproc-panelen kwamen naar beneden. Johan Serrus, voorzitter van de rechtbank, nam geen enkel risico en deed de deur naar de cellen op slot. "Water en elektriciteit zijn geen goede combinatie. Ik wil niet dat de agenten en de gevangenen kans lopen op elektrocutie. In de garage, waar de gevangenen binnen worden gebracht, loopt het water uit een schakelaar. Ik moet ingrijpen."

De onverwachte sluiting van de cellen zal de komende dagen voor problemen zorgen bij de aanvoer van aangehouden verdachten naar de rechtbank. "Dat moet mondjesmaat gebeuren, en we kunnen gebruik maken van de cellen van de lokale politie. Maar het zal allemaal wat trager verlopen."

Roel VAN HOFSTRAETEN

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio