Heilig Hartschool legt eerste steen nieuwbouw

Print
Dendermonde - In de Heilig Hartschool in de Otterstraat in Sint-Gillis-Dendermonde werd maandagmiddag de eerste steen gelegd van de nieuwbouw voor enkele kleuterklasjes. Volgend jaar kunnen de bijna 200 kleuters terecht in de ultramoderne lokalen.
BR>
"We kenden de afgelopen jaren een enorme groei van ons leerlingenaantal", zegt directrice Chris Pauwels. "Onze klassen barsten dus bijna uit hun voegen en vaak moeten we al een beroep doen op de lerarenkamer of de refter voor sommige activiteiten."

Om het plaatstekort op te lossen, bouwt de school nu een extra blok die hoofdzakelijk voor de kleuters bestemd zal zijn. Er komen vier kleuterklasjes in die aan de nieuwste normen zullen voldoen. Zo zullen er aansluitend op de klassen sanitaire ruimten zijn om de kleuters te verzorgen. Verder is er plaats voor een extra refter, een turnzaal, twee mediaklassen en een berging.

Aan de straatkant zal het nieuwe gebouw een verdieping krijgen. "Nadien kunnen we ook twee andere klasjes en het sanitair renoveren", weet de directrice. "We hopen dat we het gebouw rond Pasen van volgend jaar in gebruik kunnen nemen. De vrijgekomen lokalen zullen dan ook snel een nieuwe invulling krijgen."

RaMo

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio