Kruibeke zoekt herbestemming voor oud-rusthuis na inbraak

Onbekenden drongen het voorbije weekend binnen in het sinds januari leegstaande rusthuis Altena. In het gebouw aan het Onze-Lieve-Vrouwplein werden lichte beschadigingen vastgesteld. De daders gingen ook aan de haal met een lichte bestelwagen van de technische dienst, die op de parking van het voormalige rusthuis stond geparkeerd.

BR>

"We mogen het oud-rusthuis op het Onze-Lieve-Vrouwplein niet lang laten leegstaan", zegt burgemeester Antoine Denert (DENERT). "De inbraak van vorig weekend heeft ons dat extra duidelijk gemaakt. We willen zo snel mogelijk tijdelijke functies aan het oud-rusthuis toewijzen, want het gebouw mag geen kraakpand worden."

"Wat vorig weekend in Altena gebeurde, is geen vandalisme, maar criminaliteit", zegt OCMW-voorzitter Bart Criel. "Momenteel staan in Altena nog wat bedden, kasten en stoelen. De recupereerbare spullen gaan we eruit halen, de rest wordt verkocht of weggeschonken. Er zijn momenteel gesprekken aan de gang met de vzw Tabora, om het oud-rusthuis opnieuw in gebruik te nemen. De vzw Tabora organiseert in Vlaanderen een opleiding voor een aantal volwassen Libiërs. Die kunnen een deel van hun lessen in Altena krijgen. Verder deed eerste schepen Stijn Bogaert (CD&V) ook het voorstel om Altena in te schakelen tijdens de Week van de Amateurkunstenaar."

Geen dorpshuis

Lange tijd werd de verhuizing van dorpshuis 't Klokhuis uit de Langestraat naar het voormalige rusthuis vooropgesteld. "Het huurcontract van het dorpshuis in de Langestraat loopt eind deze maand af", zegt Bart Criel. "We betalen daar een hoge huurprijs. We overwogen om het dorpshuis in het oud-rusthuis onder te brengen, maar zagen op vraag van de gebruikers af van dat idee. Het zou niet gebruiksvriendelijk zijn om de bezoekers van het dorpshuis nu in het oud-rusthuis onder te brengen, want dat gebouw wordt over een tweetal jaren zeker afgebroken."

GeNo

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio