Nieuw parkeerterrein naast basisschool Heilige Familie

Het gemeentebestuur huurt in de Broekstraat een perceel grond naast de basisschool Heilige Familie om daar een parkeerterrein in te richten. Groen! verzet zich heftig tegen dit plan.

Wim Onselaere

BR>

"De gemeente huurt deze grond van de vzw Katholieke Scholen Regio Schelde-Durme", zegt schepen van Mobiliteit Herman Vijt (CD&V). "De gemeente richt dit ordeloos perceel, dat aanleiding geeft tot sluikstorten, in als parkeerterrein. Doel is de verkeersveiligheid aan de school te verhogen. Zowel de omwonenden als de school en ouders zijn vragende partij. Deze parking maakt het parkeren in de bocht nabij de school overbodig. De gemeente betaalt aan de eigenaar een symbolische huurprijs van 1 euro per jaar."

Raadslid Hilde Van Cauteren (Groen!) verzet zich sterk tegen dit project. "Deze parking is totaal overbodig. Het wakkert ouders aan om kinderen met de auto naar school te brengen in plaats van met de fiets of te voet." Tom Vermeire (sp.a) wil de beslissing een maand uitstellen om advies te vragen aan de verkeerscommissie.

Vijt reageert: "De gemeente blijft ouders aanmoedigen om hun kinderen met de fiets of te voet naar school te brengen. Ook aan verkeers- en veiligheidsopvoeding wordt aandacht besteed. Zo installeert de politie in april een verkeerspark in de nieuwe fuifzaal waar de schooljeugd zijn verkeerskennis kan testen."

WO

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio