College bestudeert tussenkomst in kosten openbaar vervoer

Print
Hamme - Het schepencollege bestudeert een voorstel om het openbaar vervoer toegankelijker te maken voor bepaalde bevolkingsgroepen. Dat antwoordde schepen van Mobiliteit Herman Vijt (CD&V) op een vraag van raadslid Sabine Van Mele (Spirit) over de subsidiëring van de BuzzyPazz voor jongeren.
BR>
"In Hamme kochten in 2006 meer dan 1.300 jongeren jonger dan 25 jaar een BuzzyPazz van De Lijn", zegt Van Mele. "De kostprijs voor een jaarabonnement kunnen veel jongeren niet betalen. Zij kopen dan de veel duurdere maand- en drie-maandenabonnementen. Wij vragen de terugbetaling door de gemeente van 50 % van de jaarabonnementen of 25 % van de andere abonnementen. Dit gebeurt best via het derdebetalersysteem waarbij de klant zijn deel van de prijs betaalt en De Lijn de rest factureert aan de gemeente. Zo kunnen meer jongeren genieten van veilig een betaalbaar openbaar vervoer." Van Mele berekende dat dit 55.000 euro per jaar kost. Het levert wel een pak voordelen op aan de Hamse jeugd inzake veiligheid en mobiliteit.

Volgens schepen Vijt kopen op jaarbasis 2.161 inwoners van Hamme één van de abonnementen van De Lijn. "Niet alleen de jongeren, maar ook de zestigplussers zijn vragende partij voor een gemeentelijke tussenkomst in de kosten voor openbaar vervoer. Daarom moeten wij het hele aanbod aan abonnementen rustig bestuderen vooraleer beslissingen te nemen."

WO

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio