Atheneum start sportopleiding

In het Koninklijk Atheneum in de Theo De Deckerlaan wordt volgend schooljaar gestart met de technische secundaire opleiding (TSO) Lichamelijke Opvoeding en Sport. Volleybal neemt een belangrijke plaats in de opleiding in.

Gert Nobels

BR>

Het Koninklijk Atheneum start volgend schooljaar met een sportopleiding in de eerste drie jaren van het secundair onderwijs. De volgende jaren wordt de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Sport ook in de drie hoogste jaren van het secundair onderwijs ingericht. De leerlingen die in het atheneum aan de TSO-opleiding Lichamelijke Opvoeding en Sport beginnen, kunnen die daar ook volbrengen.

"In de lagere graad krijgen de leerlingen vier uur extra sport bovenop de twee uur Lichamelijke Opvoeding in het basispakket. Bovendien wordt in samenwerking met Volley+ 4 uur extra volleybalopleiding gegeven. Volley+ is een samenwerkingsverband tussen 11 Wase volleybalclubs, dat wordt ondersteund door Topsport Vlaanderen. Het werd op initiatief van PNV Waasland opgestart. Projectleider is Kruibekenaar Julien Van de Vyver."

In de tweede graad wordt het sportaanbod in de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Sport gevoelig uitgebreid. "In het derde jaar van het secundair onderwijs krijgen de leerlingen twaalf uur sport per week", zegt Eddy Michotte. "Dat jaar kunnen de leerlingen kiezen tussen de optie Algemeen of Volleybal. De leerlingen die voor Volleybal kiezen, krijgen per week nog eens vier bijkomende uren volleybaltraining."

500 leerlingen

Het Koninklijk Atheneum telt momenteel 224 leerlingen. "De school werd gebouwd om 500 leerlingen aan te kunnen", zegt Eddy Michotte. "Aan ruimte is er dus geen gebrek. We hebben onze eigen sporthal en fitnessruimte en sloten ook een overeenkomst met de gemeente Temse om de gemeentelijke sportinfrastructuur te kunnen gebruiken. Sporthal Temsica en het openluchtsportcentrum Fernand Schuermans liggen pal aan de school."

De opleiding Lichamelijke Opvoeding en Sport wordt officieel voorgesteld op dinsdag 13 maart om 20u in de sporthal van het atheneum in de Theo De Deckerlaan.

Gert NOBELS

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio