Eerste jobbeurs op Bosuil succes

In het Atrium van het Bosuilstadion vond zaterdag een eerste jobbeurs plaats. Het initiatief is een samenwerking tussen RAFC.BIZ (businessclub van Antwerp), de stad Antwerpen, VDAB en Werkvormm. Enkele honderden vacatures werden voorgesteld.

Philippe Schoenmaeke

BR>

Voor langdurig werkzoekenden is een initiatief zoals dat van zaterdagmiddag op de Bosuil belangrijk omdat het de zoektocht naar een gepaste job vergemakkelijkt. De opkomst van werkzoekenden was groot, maar iedereen kon terecht op de standen voor een professionele en beknopte uitleg.

"De jobbeurs is zeer laagdrempelig", zegt Eddy Hectors van de stad Antwerpen. "Dat maakt dat veel mensen hun zoektocht naar een job willen bekendmaken en ermee geholpen willen worden. De standhouders, zoals bijvoorbeeld Decathlon, waren zeer tevreden over het event en kijken al uit naar de volgende editie, waarschijnlijk iets voor volgend jaar. Voor een eerste keer was dit zeker niet slecht en de trend is nu gezet, denk ik. Zowel de stad, de VDAB, Werkvormm als voetbalclub Antwerp zien veel goeds in deze samenwerking omdat die voor elke partij een meerwaarde oplevert. Ook schepen Robert Voorhamme had niets dan lovende woorden voor het project. Het aantal geïnteresseerden was moeilijk te tellen, maar er heerste een zeer positieve sfeer en dat is belangrijk bij het vinden van een job", aldus Eddy Hectors.

PSch

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio