Marokkaanse vzw sluit deuren na drugsrazzia

Een Marokkaanse vzw in de Mercatorstraat te Sint-Niklaas heeft zaterdag op verzoek van burgemeester Freddy Willockx en van de korpschef van de politie vrijwillig de deuren gesloten.

Dit gebeurde na een huiszoeking die vrijdag uitgevoerd werd in opdracht van het parket van Dendermonde. Bij die razzia werd een honderdtal gram hasj ontdekt. Ook drie mensen zonder geldige verblijfplaats bleken er aanwezig.

Uit het onderzoek is gebleken dat er sinds een jaar wekelijks een aanzienlijke hoeveelheid hasj werd verhandeld. Eén persoon is aangehouden door de onderzoeksrechter.

Chafia, uitbater van de Marokkaanse vzw, werd gevraagd vrijwillig de deuren te sluiten in afwachting van een diepgaand gesprek met het stadsbestuur op dinsdag 6 maart. Na afloop van dit gesprek en verdere evaluatie van het gerechtelijk onderzoek, zal de burgemeester beslissen onder welke voorwaarden de vzw al dan niet terug kan opengaan. De politie zal intussen de naleving van de vrijwillige sluiting van de vzw nauwgezet controleren.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio