Dronken bestuurder rijdt Antwerpse agent bijna aan

Print
Antwerpen - Een 39-jarige dronken man uit Kruibeke heeft vrijdagavond een Antwerpse agent bijna opzettelijk aangereden. Donderdag deed zich in de Antwerpse binnenstad een gelijkaardig voorval voor. Toen raakten een fietsster en een politie-inspecteur werkonbekwaam nadat ze door een dronken chauffeur werden aangereden.
Ook ditmaal gebeurden de feiten op de Italiëlei. Ter hoogte van de Tunnelplaats was de agent het verkeer aan het regelen toen hij een roekeloze automobilist in een Citroën Berlingo opmerkte. De man was bovendien aan het telefoneren achter het stuur.

Toen hij de Waaslandtunnel wilde inrijden, ging de agent in het midden van de rijbaan staan en maande hij de automobilist aan te stoppen. De bestuurder ging daar niet op in, waardoor de agent nog net voor het naderende voortuig kon wegspringen. Samen met een collega zetten ze per motorfiets de achtervolging in en konden ze de man even verder inrekenen.

De automobilist uit Kruibeke stelde zich zeer agressief op. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De Kruibekenaar werd meegenomen naar het politiebureau en ter beschikking gesteld van het parket.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio