Pool en Noor botsen nieuwe regel voorrang van rechts in

Print
Brasschaat - De nieuwe regel over de voorrang van rechts is in het arrondissement Antwerpen donderdag voor het eerst toegepast bij een ongeval in Brasschaat. De botsende partijen waren truckers uit Noorwegen en Polen.
De regel over de 'voorrang van rechts' is veranderd sinds donderdag 1 maart. Bestuurders moeten voortaan voorrang geven aan wie van rechts komt, ook als die al gestopt is. Het eerste ongeval in het arrondissement Antwerpen waarbij de nieuwe regel in de praktijk werd gebracht - mogelijk ook het eerste in België - gebeurde al donderdag om 8.45 uur in Brasschaat.

Op het kruispunt d'Oultremontlei-Guylei botsten twee vrachtwagens, met aan het stuur respectievelijk een Pool en een Noor. Ze knalden tegen elkaar nadat ze over en weer teken hadden gedaan om elkaar voor te laten gaan. Uiteindelijk kwam het toch tot een aanrijding. Daarbij raakte niemand gewond, maar beide trucks moesten worden getakeld.

De trucker die van rechts kwam en in dit geval wel degelijk was gestopt, werd in zijn recht gesteld. De politie van Brasschaat stuurde een patrouille ter plaatse om bijstand te verlenen bij het invullen van het Europees aanrijdingsformulier.

CM
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio