Heraanleg Deuzeldlaan eindelijk van start

Print
Schoten - De reeds lang aangekondigde herinrichting van de Deuzeldlaan is deze week gestart.
BR>
Een echte gedaanteverandering, en verdere herwaardering van de wegeninfrastructuur op Deuzeld. Ondermeer Salvialei, Toekomstlaan en Kruiningenstraat waren al aan de orde. Nu de lange en brede Deuzeldlaan dus, met oog voor afvalwaterproblematiek en méér verkeersveiligheid. De werken zijn gestart en zullen duren tot Kerstmis.

Het ontwerp, de timing, de omleidingen en andere praktische gevolgen werden toegelicht voor een bomvolle bovenzaal van 't Cogelshof. Fase 1 en 2 worden nu aangepakt. Politie en De Lijn stellen alles in het werk op de hinder te beperken. Deze week wordt het stuk van de Jozef Cogelslei en de André Ullenslei opengebroken, inbegrepen het kruispunt Deuzeldlaan / Cogelslei. Die fase loopt tot tegen het bouwverlof.

Vanaf augustus wordt het deel tussen de Cogelslei naar de Borgeindstraat toe aangepakt, maar het kruispunt Kruiningenstraat / Eduard Steursstraat blijft onaangeroerd. De kruispunten blijven dan open. Alleen de Stanislas Meeuslei naast de H.Hartkerk wordt afgesloten. Es en linde kleuren Deuzeld rood en geel, met gele pleinen in de Deuzeldlaan als attractiepolen. Er komen meerdere doorsteken voor fietsers, wandelaars en kerend autoverkeer. Langs beide zijden van de centrale groene as komt per rijrichting een weggedeelte in asfalt met een breedte van drie meter. Fase 3, naar de Oude Barreellei, komt later aan de beurt.

MVi

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio