Familie Schoepen niet gelukkig met Belang-dag in Bobbejaanland

"Onze familie distantieert zich uitdrukkelijk van het beleid dat in Bobbejaanland wordt gevoerd." Zo reageert Tom Schoepen, de jongste zoon van Bobbejaan Schoepen, op het bericht dat het pretpark op 31 maart exclusief is voorbehouden voor de familiedag van het Vlaams Belang.

Pieter Leuridan

BR>

De familie Schoepen verkocht Bobbejaanland een paar jaar geleden aan een internationale groep. Toch reageerde de jongste zoon van de stichter behoorlijk ontdaan op het nieuws. "De emotionele band met dat voormalige familiebedrijf blijft natuurlijk bestaan. Maar het is al een paar jaar dat wij ons totaal niet meer kunnen vinden in de geest en de manier waarop het pretpark wordt gerund. De beslissing om het pretpark exclusief ter beschikking te stellen aan een politieke partij, nota bene op de allereerste dag van het nieuwe seizoen, is voor ons onbegrijpelijk. Toen Bobbejaanland nog eigendom was van mijn ouders heeft het toenmalige Vlaams Blok verscheidene malen gevraagd om het park af te huren. Mijn ouders hebben dat altijd geweigerd. Los van de ideologie van die partij, vonden ze dat Bobbejaanland consequent apolitiek moest zijn. Nu wordt dat principe blijkbaar om commerciële redenen overboord gegooid."

Tom Schoepen benadrukt dat zijn ouders geen uitstaans meer hebben met het pretpark, ook al wonen ze nog altijd op het domein. "Ze houden zich alleen nog bezig met het beheer van het familiemuseum."

PL

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio