Dierenwelzijn heeft verslag Olmense Zoo klaar

De federale overheidsdienst Dierenwelzijn heeft haar verslag over het Kempense dierpenpark "De Olmense Zoo" afgerond, zo bleek vrijdag. De inhoud kan nog niet worden bekend gemaakt, klinkt het bij de dienst. Het kabinet van bevoegd minister Rudy Demotte (PS) en de zoo zelf moeten eerst in kennis gesteld worden.

Belga

Ondertussen opent de zoo morgen/zaterdag weer officieel haar deuren voor het grote publiek. De hele daaropvolgende week kunnen dierenliefhebbers er terecht. Daarna schakelt het park weer over op de winterregeling, wat tot 1 april enkel opening in de weekends inhoudt.

Na het tragische ongeval half februari, waarbij een jonge vrouw door luipaarden werd doodgebeten, laste de directie de hele krokusvakantie een rouwperiode in. Veel zal er volgens de directie zaterdag niet veranderen.

"Zoals eerder besloten, zal wel elke aanleiding tot lichamelijk contact met de dieren vermeden worden", reageert directeur Charel Verheyen. Zo zal onder meer het nemen van foto's van bezoekers met katachtige roofdierwelpjes voortaan niet meer mogelijk zijn. Het succesvolle kweekprogramma met de dieren gaat daarentegen ongewijzigd door.

Burgemeester van Balen, Johan Leysen (CD&V), die bevoegd is de veiligheid van het park in te schatten, besliste eerder dat een sluiting om dringende veiligheidsgebreken niet nodig was. Wel vroeg hij de dierenwelzijndiensten van minister Demotte om zijn gemeentelijke diensten te begeleiden bij een tweede veiligheidsinspectie. "We zijn ingegaan op de vraag van de burgemeester, maar concrete afspraken zijn er nog niet", besluit Els Van Outrieve van FOD Dierenwelzijn.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio