Minister stelt oprit Berchem weer open

Minister stelt oprit Berchem weer open

Minister stelt oprit Berchem weer open

Print
Berchem - Automobilisten kunnen sinds vrijdagmiddag de Antwerpse ring in de richting van Nederland weer oprijden via de oprit aan de Grote Steenweg in Berchem.
BR> Het al dan niet heropenen van de oprijlaan was jarenlang een punt van discussie, zowel voor de Berchemse districtsraad als bij de Berchemse bedrijven en bewoners.

Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters (CD&V) zette vrijdag officieel de verkeerslichten in werking die het verkeer in de nieuwe situatie in goede banen moeten leiden.
"Ik hoop dat iedereen gediend is met de nieuwe regeling en dat ze nu ook jaren zo mag blijven", zei hij. De minister beloofde overigens ook een degelijke opvolging met onder meer tellingen en metingen. Een eerste evaluatie volgt binnen drie maanden.

Peeters oordeelde na een recente studie dat de oprit weer open kon, mits de nodige maatregelen. Zo moest de doorstroming van het openbaar vervoer gegarandeerd blijven, de veiligheid van fietsers en voetgangers optimaal blijven en het bovenlokale sluipverkeer in de kiem gesmoord worden.
De oprit werd in het verleden gesloten omdat het verkeer het kruispunt van de Grotesteenweg en de Elisabethlaan te vaak blokkeerde tijdens de spitsuren.

De voorbije maanden werden aanpassingen aan de verkeersinfrastructuur uitgevoerd die voor een betere doostroming van het verkeer moeten zorgen. Zo wordt het busverkeer dat vroeger via de Elisabethlaan kwam, nu naar een speciaal bussas met slagboom geleid op de Koninklijke Laan. De omleiding moet het kruispunt met de Elisabethlaan en de Grote Steenweg, waarlangs de bussen normaal reden, wat ontlasten.

Het kruispunt werd bovendien ook grondig aangepast, zodat automobilisten er de baan weer vlot kunnen oversteken om de ring op te rijden zonder dat er files ontstaan.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio