Elektriciteitsnet rond Sportpaleis wordt versterkt

Het elektriciteitsnet in de wijk aan het Antwerpse Sportpaleis wordt versterkt. Deze week is Eandis, in opdracht van distributienetbeheerder IMEA, gestart met de opwaardering van het net.

Belga

Een uitbreiding van de bestaande infrastructuur drong zich op omdat de voorbije jaren steeds meer handelszaken zich hebben gevestigd in de buurt van het Sportpaleis.

Eind vorig jaar trokken de buurtbewoners van het Sportpaleis al aan de alarmbel. Telkens wanneer er in het Sportpaleis een groot evenement plaats vond, viel 's avonds de stroom uit in de omliggende woningen.

De bewoners meenden dat de talrijke horecazaken in de buurt daar voor iets tussen zaten, maar Eandis ontkende. Wel was er dringend een uitbreiding van het netwerk nodig om aan de huidige, maar vooral de toekomstige elektriciteitsvraag te blijven voldoen.

Van die uitbreiding wordt deze week werk gemaakt. Concreet zal er enerzijds een gedeelte van het bestaande laagspanningsnet integraal worden vervangen terwijl er anderzijds een bijkomende laagspanningskabel wordt gelegd die voorzien is om hogere vermogens te transporteren.

In totaal wordt 670 meter nieuwe elektriciteitskabel aangelegd. De werken om het nieuwe net aan te leggen zullen ruim een week in beslag nemen.

Na de aanleg moeten 123 woningen en handelszaken worden overgekoppeld op de nieuwe stroomkabel. Die activiteiten zullen enkele weken in beslag nemen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio