Rechter buigt zich over dodelijke val uit combi

Print
Antwerpen - Twee politie-inspecteurs moeten zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor onopzettelijke doding. In juni 2004 reden ze met een combi waaruit een arrestant viel tijdens een ongelukkige ontsnappingspoging. De man overleefde de val niet.
BR>
De politie kwam op 6 juni 2004 ter plaatse voor een zware ruzie in de Dambruggestraat in Antwerpen. Een van de amokmakers was gewond, maar wenste geen verzorging. De agenten voerden hem met hun dienstvoertuig naar het politiekantoor aan de Unolaan in Deurne.

Toen ze daar arriveerden, bleek de verdachte niet meer in de combi te zitten. De agenten keerden terug en vonden de nog steeds geboeide man op de Parkweg in het Rivierenhof, vlakbij het politiekantoor. Drie dagen later overleed de man aan de gevolgen van een zware hoofdwonde en een schedelbreuk.

Uit de reconstructie bleek dat de arrestant tijdens een vluchtpoging een ongelukkige val maakte. De raadkamer oordeelde eerder al dat de agenten die de man vervoerden geen schuld hadden aan zijn dood omdat het om een ongeval ging. Maar de familie van de overledene tekende beroep aan.

De kamer van inbeschuldigingstelling herbekeek het dossier en besliste dat de twee agenten zich toch voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor onopzettelijke doding.

SdK

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio