Proseat Wetteren ontslaat voltallig personeel

Proseat sluit zijn vestiging in Wetteren. 61 werknemers verliezen hun baan. Bij de Kempense afdeling in Hulshout verdwijnt de nachtploeg. Het bedrijf vervaardigt autozetels in schuimrubber.

Stefan Laenen

BR>

Proseat Wetteren verliest de productie voor Opel Astra, terwijl de Hulshoutse afdeling met Volvo Cars een belangrijke klant ziet verdwijnen. Beide merken trekken naar Johnson Controls in Straatsburg.

Het overhevelen van de taken uit Wetteren naar de Kempen behoedt de Hulshoutse vestiging voor een sluiting. "Voor Hulshout is het verhaal inderdaad iets positiever. De productie van Wetteren verhuist naar Duitsland en deels naar Hulshout. Dit betekent dat in Hulshout enkel de nachtploeg moet verdwijnen. Deze arbeiders blijven aan de slag in een andere ploeg. Het was onmogelijk om garanties af te dwingen voor drie ploegen. Uiteraard betekent de overschakeling wel een inkomensverlies voor de personeelsleden die ’s nachts werken. We dringen aan om zo spoedig mogelijk met de directie te overleggen. Graag zien we de werkzekerheid van de arbeiders in Hulshout op papier in een nieuwe CAO", weet vakbondssecretaris Paul Schoeters (ACV).

Een precieze datum voor de maatregelen, is nog niet bekend maar gans het proces zou midden 2007 moeten voltrokken worden. In Hulshout werken 150 personeelsleden. Dat arbeiders uit Wetteren in Hulshout aan de slag kunnen, is volgens de directie uitgesloten. Acties zijn vooralsnog niet gepland.

Stefan LAENEN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio