Sociaal huis opent pas in 2009

Print
Berlaar - De gemeente Berlaar zal pas in 2009 een sociaal huis oprichten. Dat antwoordde OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken Luc Faes (sp.a) op een vraag van gemeenteraadslid Dirk Aras (Vlaams Belang).
BR>
Het decreet Lokaal Sociaal Beleid van 19 maart 2004 bepaalt dat ieder lokaal bestuur een sociaal huis moest realiseren tegen 1 januari 2007. Die datum bleek voor een aantal gemeenten niet haalbaar. Als gevolg hiervan werd wettelijk uitstel tot 22 mei 2009 mogelijk. Berlaar heeft dit uitstel gevraagd en gekregen.

"We hebben uitstel gevraagd, omdat we het sociaal huis willen onderbrengen in de voormalige Rijkswachtkazerne. Dat gebouw aan de Zomerstraat hebben we pas in januari gekocht. Ondertussen werken we al wel aan een Lokaal Sociaal Beleidsplan voor de periode 2008-2014. Dat plan bevindt zich momenteel in de eerste fase: de omgevingsanalyse. Het beleidsplan zal uitmonden in de realisatie van een sociaal huis", zegt Luc Faes.

Een sociaal huis is een ruimte waar iedereen terecht kan met alle vragen over sociale zaken. "Mensen ervaren zo'n sociaal huis laagdrempeliger dan het OCMW", aldus burgemeester Walter Horemans (CD&V).

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio