Dagje aanschuiven op Ring

Print
Antwerpen - Het was weer een klassiek dagje op de Ring. Na de ochtendspits stapelden de kleine incidentjes er zich op. Maar om 11.15u zat het er pas goed tegen. Na een aanrijding tussen drie trucks en twee auto's was de Ring een tijd afgesloten in de richting Gent. De Liefkenshoektunnel was twee uur tolvrij.
BR>
Een eerste aanrijding werd om 9.50u genoteerd tussen Borgerhout en Berchem, zodat het verkeer richting Gent stokte. Dat incident lag pas achter de rug of in de richting Antwerpen botsten drie vrachtwagens op elkaar voor de Kennedytunnel. Tegelijkertijd botsten een auto en twee trucks op elkaar in de tunnel zelf.

Toen die boel was opgeruimd, kwam het zwaardere werk eraan. In de richting Gent remde een trucker bruusk voor het 70-km/u-gebod. Daarbij deelde zijn camion een tik uit aan een tweede. Een derde, achteropkomende wegreus, kon de twee niet meer ontwijken en sleurde in zijn schuiver twee auto's mee tot tegen de middenberm.

De chaos was niet te overzien, omdat één van de opleggers ook nog eens verhakkeld was. De lading grondstof voor waspoeders moest worden overgeladen. De brandweer ruimde olie en diesel.

Om aan de verkeerschaos een einde te maken werd de Liefkenshoektunnel om 12.05u tolvrij opengesteld. Het verkeer stond intussen stil vanaf Kleine Barreel (E19), Wommelgem (E313/E34) en vanaf de Craeybeckxtunnel en de Jan de Vosleitunnel. De rijbaan was vrijgemaakt om 13.10u. Maar de Liefkenshoektunnel bleef tolvrij tot 14.07u.

JVB

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio