Michel Zegers terug VLD-voorzitter

Print
Essen - In 2004 nam Michel Zegers ontslag als voorzitter van de Essense VLD. Na de nederlaag van 8 oktober trokken enkele leden hem over de streep om de partij terug een nieuw elan te geven.
BR>
De VLD, die de vorige legislatuur met zes zetels mee het bestuur maakte in Essen, moet nu met de helft van de zetels oppositie voeren. Toch kwam Michel Zegers terug. "Het is omdat de juiste mensen het enkele keren zijn komen vragen dat ik terug ben gekomen. Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar we zijn nu al terug op de goede weg. Hiermee bedoel ik dat we terug een partij met visie voor de toekomst zijn. Ook onze jonge garde is sterker dan ooit. In de vorige legislatuur hebben we teveel compromissen moeten maken, waar we deels zijn op afgerekend. Nu zijn we terug de partij die vanuit zijn eigen kracht naar de voorgrond zal treden."

"Voor mij, en de partij, is er maar één belangrijk punt de komende zes jaar. En dat is de ontsluiting van de NMBS-site. Dit is een stuk grond aan het station van tien hectare dat er al jaren ligt te verkommeren. Ik noem het wel eens het geschenk van God. Als je het totaalpakket bekijkt tenminste. Dit gaat over het domein van De Belder, de Kiekenhoeve, het karrenmuseum, de Quarantainestallen en de site NMBS zelf. Het beantwoordt aan alle noden van Essen. Eén derde zou gebruikt kunnen worden voor sociale woningbouw. Er is plaats voor een kleine 100 woningen. In een ander deel zou men de nieuwe sporthal kunnen bouwen, met bijhorende cafetaria en eventueel sportwinkels. Men kan met de aanleg rekening houden met groenvoorziening, men komt tegemoet aan het toerisme en je zou er zeker 100 arbeidsplaatsen mee creëren. Bijkomend voordeel is de dat de trein er vlakbij stopt. Dit is een project waar we met al de partijen aan moeten samenwerken. Dit is te belangrijk voor Essen. Daarom zullen we er ook alles aan doen om iedereen te overtuigen," besluit voorzitter Zegers.

Kris PEETERS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio