Postkantoor onherroepelijk dicht

Print
Deurne - Op de voorlaatste openingsdag van het postkantoor aan de Ten Eekhovelei hield een dertigtal manifestanten donderdagochtend een protestactie. De sluiting van het kantoor kadert in de hervormingen die De Post doorvoert, maar wordt niet door iedereen op gejuich onthaald. De opening van een postpunt in de nabijgelegen supermarkt zou voor de gebruikers geen waardig alternatief vormen.
BR>
Met een symbolisch boeketje bloemen werd het personeel van het postfiliaal op de Ten Eekhovelei in Deurne bedankt voor bewezen diensten. Aan de sluiting van het kantoor kon er gisteren echter niets meer veranderd worden, het kantoor gaat onherroepelijk dicht. De actie vond toch plaats, vooral als signaal aan De Post, die volgens de actievoerders niet genoeg rekening houdt met de buurtbewoners, die nu tot aan de Gallifortlei moeten lopen voor dezelfde postdiensten.

"Er is niemand gediend met de sluiting van dit postkantoor", zegt Erik De Bruyn van het buurtcomité ’t Schijntje. "Het is ons compleet onduidelijk wat de bedrijfseconomische redenen zouden zijn die aan de basis liggen van de verdwijning van het kantoor. De cijfers van de meest recente enquête liegen er niet om: 82% van de inwoners van Kronenburg en Ten Eekhove maakt gebruik van dit kantoor. Dat is toch genoeg om anders te beslissen", benadrukt De Bruyn. "Waarom geen samenwerking met stedelijke diensten, zoals vermeld in het bestuursakkoord van de stad Antwerpen? Met een algemene openbare dienstverlening wordt toch ook bezuinigd?" De buurtcomités stonden er niet alleen voor. Groen!, PVDA+, sp.a en Vlaams Belang steunden de protestactie.

De Post reageert een beetje verontwaardigd op deze actie. De opening van het postpunt in supermarkt Delhaize in de buurt een goede maand geleden zou een volwaardig vervangpunt moeten vormen. "De postpunten die we als alternatief hebben gecreëerd, dekken meer dan 90% van alle postactiviteiten van een kantoor", vertelt woordvoerder Fred Lens. "De bewoners hoeven zich dus geen zorgen te maken dat ze ook maar één van de door ons geleverde diensten zouden moeten missen. De postpunten zijn trouwens langer open dan gewone filialen. Doen er zich toch onoverkomelijk ingewikkelde zaken voor, dan kunnen de bewoners nog altijd terecht op de Gallifortlei. Maar dat is écht niet de bedoeling", aldus nog Fred Lens.

Buurtbewoners zijn duidelijk niet tevreden met de sluiting van het postkantoor aan de Ten Eeekhovelei. Foto's Dirk KERSTENS

Erik De Bruyn.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio