Overvallers postkantoor niet aan proefstuk toe

Print
Brasschaat - Het koppel dat op Valentijnsdag een overval pleegde op een postkantoor in Brasschaat, blijft in de cel. De raadkamer verlengde hun aanhouding omdat uit het lopend onderzoek blijkt dat de twee lang niet aan hun proefstuk toe waren. Zij zouden zelfs in aanmerking komen voor een 70-tal feiten.
BR>
Een vrouw kwam 14 februari met een reusachtig pakket het postkantoor binnen aan het Hendrik Luytenplein in Brasschaat. Zij vroeg de speciale deur naast het loket te openen om het pakket te kunnen overhandigen. Meteen daarop dook een gewapende man op. Het koppel overmeesterde de bediende en eiste geld. De postbeambte kon evenwel nog een alarm activeren, waardoor de vluchtende overvallers een politiepatrouille voor de neus kregen. Het kwam tot een schietpartij tussen het koppel en de agenten, die ondertussen versterking hadden opgetrommeld. Eerst leek het alsof de man was getroffen door een kogel, maar hij bleek zwaargewond aan het been door een val.

Na zijn arrestatie werd hij geopereerd in de ziekenboeg van de gevangenis in Brugge. Bij hun huis in Menen, waar de vrouw werd gevat, vond de politie, naast opvallend veel luxegoederen, ook een bestelwagen met een scooter in. Uit het onderzoek blijkt dat het koppel als een echte 'Bonnie en Clyde' jarenlang op dezelfde wijze overvallen pleegde. Tijdens hun vlucht reden ze de scooter in de klaarstaande bestelwagen.

Mogelijk komen zij in aanmerking voor een zeventigtal feiten. Reden genoeg voor de Antwerpse raadkamer om hun aanhouding met een maand te verlengen.

SdK
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio