Faillissement Beersehoeve bederft feesten

Print
Beerse - Het faillissement van de uitbaters van feestzaal Beersehoeve langs de Merksplasseweg in Beerse gooit roet in het eten voor de geplande feesten in het pand. Die feesten kunnen in de zaal niet meer plaatsvinden. Volgens de curator zijn de betaalde voorschotten verloren.
BR>
De rechtbank van koophandel in Turnhout sprak enkele dagen geleden het faillissement uit van de BVBA Panino, de vennootschap die de feestzaal Beersehoeve langs de Merksplasseweg in Beerse, uitbaatte. De zaakvoerders huurden het gebouw sinds september 2005, maar ze legden de boeken zelf neer. Ze stonden ook enkele maanden achter met het betalen van de huurgelden. Door het faillissement is de Beersehoeve opnieuw gesloten. De geplande feesten in de zaal kunnen niet meer doorgaan. Het gaat vooral om een aantal feesten voor communies en huwelijksverjaardagen.

"Ik heb al enkele klanten van de Beersehoeve aan de lijn gehad die een feest hadden gepland", zegt meester Dirk Boeckx, de curator van de failliete vennootschap. "Het voorschot dat ze hebben betaald, kan ik onmogelijk teruggeven. Ik kan ook geen zaak aan een eventuele overnemer overdragen omdat ik over niets beschik. Vermoedelijk kan zelfs de inboedel niet worden verkocht."

De voormalige zaakvoerders van de failliete Panino waren donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

BVDL
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio