Buren organiseren eetdag voor slachtoffers woningbrand

Print
Westerlo - De buren van René Vanheuckelom en Leona Clé, wiens huis in de Prelaat Tsgrootenlaan in Oevel (Westerlo) in vlammen opging, organiseren een eetdag om de getroffen familie te steunen. "Ik zal hen eeuwig dankbaar zijn", reageert René Vanheuckelom.
BR>
De familie Vanheuckelom-Clé vond onmiddellijk na de brand op 20 januari een tijdelijk onderkomen bij de zus van René in Aarschot. Na een kleine week verhuisde ze dan naar een woning van het OCMW van Westerlo. "Ik heb na die brand nog geen dag rust gehad", zucht René Vanheuckelom. "Zo'n brand wens ik mijn ergste vijand zelfs niet toe. Gelukkig konden we rekenen op de steun van veel mensen. We wonen nu tijdelijk in een huis van het OCMW, maar we staan ook op de wachtlijst voor een woning van de Geelse Bouwmaatschappij. Op termijn zouden we graag opnieuw in ons huis in Oevel gaan wonen. Maar de schade is enorm. De wederopbouw zal heel moeilijk verlopen."

René en Leona zijn hun buren enorm dankbaar voor de initiatieven die ze hebben ondernomen. "Ik vind het schitterend", zegt René. "We waren eerst niet van plan om zelf naar de eetdag te gaan omdat dat heel wat akelige herinneringen zal oproepen. Uiteindelijk hebben de buren ons kunnen overtuigen om toch te komen. Ze willen ons graag nog eens zien. We zullen ons dus sterk moeten houden en zakken zondag toch af naar Tongerlo."

Deze eetdag vindt plaats op zondag 25 februari tussen 11u en 18u in het lokaal van de T-blazers in de Bosstraat in Tongerlo. Op het menu staan pannenkoeken en gehaktballen met krieken. Er wordt ook speciaal voor de slachtoffers van de brand een ets van kunstenares Heidi Korthoudt per opbod verkocht.

Danny BEYENS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio