Minister past snelweg aan

Geel - Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters (CD&V) belooft nog dit jaar aanpassingen aan vijf op- en afritten van de E313. Hij laat ook kruispunten onder handen nemen in Herentals en Geel.
BR>
Het toenemend aantal ongevallen op de E313 toont aan dat er iets grondig mis is met de snelweg. De structurele files tijdens de spitsuren groeien enorm aan omdat er meer en meer ongevallen gebeuren. Woensdagnamiddag was het weer van dat. Vier ongevallen met alleen blikschade draaiden de hele avondspits in de soep.

Volgens verkeerstellingen nam het aantal voertuigen op de E313 in de periode 2003-2006 toe met tien procent. Het aantal ongevallen steeg in dezelfde periode met veertig procent. De verkeerspolitie registreerde dit jaar al 120 ongevallen en 43 procent van die ongevallen gebeurden aan de op- en afritten. Een aantal Kempense politici trok eind vorig jaar Vlaams minister Kris Peeters aan de mouw om dringend iets aan de situatie te verhelpen.

Verkeerslichten

Donderdag verklaarde de minister aan de regionale zender RTV dat nog dit jaar wordt gestart met de aanpassingen aan vijf op- en afritcomplexen van de E313. In Geel-West, Herentals-Oost, Herentals-West, Herentals-Industrie en Massenhoven laat hij de invoegstroken verlengen.

Het verlengen van de invoegstroken moet voorkomen dat de auto's op de snelweg zelf staan aan te schuiven om een afrit te nemen. Toch kunnen verkeerslichten aan het einde van de opritten nog roet in het eten gooien en het verkeer op de snelweg tegenhouden. Om dat te voorkomen stelt Kris Peeters aanpassingen in het vooruitzicht aan de kruispunten van Geel-West en Herentals. Daar komen verkeerslichten met file-detectie die een vlotte doorstroming moeten garanderen. Met de aanpassingen is een bedrag gemoeid van 30 miljoen euro.

Alex KESTENS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio