Ekeren klaar voor de Gans

Print
Ekeren - De Lustige Gans rijdt zondag voor de eerste maal uit. 21 ruiters strijden die dag om de koningstitel. Op en rond het Kristus-Koningplein is het al gans wat de klok slaat, wat ook gevolgen heeft voor het verkeer.
BR>
"We zijn er klaar voor", zegt Wim D'hooge, voorzitter van De Lustige Gans. "De dag begint met een gezamenlijk ontbijt, waarna we de paarden optuigen. Vervolgens trekken we in stoet en onder politiebegeleiding door de dorpskern. Rond de middag halen we onze markies uit in de Statiestraat."

Onderweg staan er drie cafébezoeken geprogrammeerd. Een ommetje langs de wijken Donk, Mariaburg en Leugenberg zit er helaas niet in. D'hooge: "Dat is praktisch niet haalbaar. Maar ik sluit niet uit dat we die wijken de volgende jaren wel aandoen. Misschien kan dat in een beurtrol."

Rond 14u beginnen de festiviteiten op het Kristus-Koningplein, de eigenlijke wedstrijd begint om 15u. Om alles in goede banen te kunnen leiden wordt onder meer de Dorpstraat tot 18.30u afgesloten voor het verkeer. De politie tekent een omleiding uit.

Zeventig jaar geleden verdween het gansrijden uit Ekeren. Hoeveel volk de wedstrijd zal trekken, is dus koffiedik kijken. D'hooge: "In de andere polderdorpen zijn veel mensen enthousiast, of gewoon nieuwsgierig om te kijken wat ze er in Ekeren van zullen bakken. En het weer speelt natuurlijk ook een rol."

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio