2 maanden cel voor doodrijder Berchem

Print
Berchem - De Antwerpse politierechter heeft Kemal S. donderdag tot twintig maanden cel veroordeeld, waarvan twee maanden effectief, een boete van 4.950 euro en een rijverbod van 24 maanden. De twintiger had vorig jaar vluchtmisdrijf gepleegd nadat hij Marc Nuyts (39) had doodgereden in de Statiestraat in Berchem.
Het slachtoffer wandelde op 10 februari rond 22.30 uur van café De Vrije Vlucht naar de tramhalte. Op het zebrapad werd hij opgeschept door de Volkswagen Golf van Kemal.
Hij werd een vijftigtal meter meegesleurd en stierf ter plaatse.

De beklaagde, die zelf ook gewond was door rondvliegend glas van zijn kapotte voorruit, reed gewoon door.

Hij liet zijn auto achter bij het postgebouw aan de Uitbreidingsstraat en belde zijn vrienden op. Die brachten hem met snijwonden aan zijn gezicht naar het Middelheimziekenhuis. Pas daar werden de hulpdiensten verwittigd.

Volgens een verkeersdeskundige reed Kemal ruim 90 kilometer per uur toen hij het slachtoffer van de weg maaide en dat op een plek waar je maar 50 mag. De beklaagde beweerde dat hij kort voor de aanrijding een telefoontje van zijn zus ontvangen had die hem meldde dat het met hun moeder, die kanker had, niet zo goed ging. Hij wilde zo snel mogelijk naar huis en had daarom het gaspedaal wat dieper ingeduwd.

De rechter vond dat geen reden om andere weggebruikers in gevaar te brengen. "Als u door het nieuws in shock was, had u zelfs geen voertuig mogen besturen. Het is uw foutief, roekeloos en onoplettend rijgedrag dat dit ongeval veroorzaakt heeft", sprak de rechter.
Toch was zijn bestraffing nog mild, gelet op de drie jaar effectieve celstraf, de 5.500 euro boete en het levenslange rijverbod dat het openbaar ministerie gevorderd had.

Naast de celstraf, de boete en het rijverbod, verplichtte de rechter hem nog om een cursus verkeersovertredingen te volgen bij het BIVV. Als hij zijn rijbewijs binnen 24 maanden terug wil, moet hij ook eerst een theoretische, praktische en medische proef afleggen.
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio