Volgens ouders en sympathisanten is sluiting OLVI Dol-fijn vermijdbaar

Print
Niel - De werkgroep van ouders en sympathisanten die zich tegen de sluiting van de school OLVI Dol-fijn in de wijk Hellegat in Niel verzetten, betwisten de argumenten van de directie. Volgens de werkgroep is de situatie van de school lang niet zo dramatisch.
BR>
Bij een doorlichting van het OLVI Dol-fijn stelde de onderwijsinspectie tekortkomingen op het vlak van brandveiligheid en hygiëne vast. Omdat er geen geld is voor renovatie, moet de school op het einde van dit schooljaar onherroepelijk dicht. Maar een aantal ouders en sympathisanten die zich hebben verenigd in een werkgroep, verzetten zich met klem tegen de geplande sluiting.

"De schooldirectie citeert een negatief brandweerverslag, een vernietigend schoolinspectierapport en torenhoge renovatiekosten. Op ons verzoek maakte de Nielse brandweer vorige maand een nieuw rapport. Daaruit blijkt dat de school volledig beantwoordt aan de normen van brandveiligheid", klinkt het bij de werkgroep.

Ook het bedrag van 600.000 euro dat nodig is voor de renovatie, betwisten ze. "Op eigen initiatief lieten we een aannemer een gedetailleerd bestek opmaken. Die kwam aan een slotsom van 227.000 euro. Om de school open te houden, moet zelfs enkel het sanitaire gedeelte worden aangepakt. De kosten daarvan worden geraamd op 25.000 euro."

Sponsors

"Er is maar een conclusie: de directie wil van het wijkschooltje af. Dat ze daarmee diepe wonden slaat in het sociale weefsel van de wijk Hellegat, raakt blijkbaar haar koude kleren niet. Daarom zijn we nu op zoek naar een andere inrichtende macht. Er zijn al gesprekken geweest met Sint-Lutgardis in Schelle om het onderwijs in het schooltje van Hellegat over te nemen. Ook kijken we uit naar gulle sponsors. De komende weken bezoeken we alvast een aantal lokale bedrijven", aldus de leden van de werkgroep.
Het schooltje heeft volgens hen zeker nog een toekomst. Door verkavelingen en nieuwbouw is Hellegat de jongste jaren helemaal opengebloeid.
Paul VAN ROY

De werkgroep is bereikbaar via dolfijn.hellegat@hotmail.com
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio