Hoogstraat ziet geen steek

Hoogstraat ziet geen steek

Hoogstraat ziet geen steek

Print
Mechelen - In de Hoogstraat, een van de drukste straten van Mechelen, brandt al meer dan twee weken geen enkele straatlamp. Guido Verlinden van het Comité Binnenstad-Zuid kan er niet meer mee lachen. "Die trage herstelling is onaanvaardbaar", zegt hij.
BR>
Eandis, dat het distributienet voor elektriciteit beheert, zegt geen weet te hebben van een panne in de Hoogstraat. "Wij hebben nog geen enkele melding ontvangen", zegt woordvoerder Jean-Pierre Blomme. "Dat gebeurt wel meer. Iedereen denkt: de ander zal wel bellen." De handelaars in de buurt reageren vol ongeloof. "Eandis niet verwittigd? Ik heb hen twee of drie dagen geleden nog een e-mail gestuurd voor de kapotte straatverlichting. Ik kreeg zelfs een automatische bevestiging en er zijn zeker collega's die hebben gebeld", vertelt Guido Verlinden.

Hij is niet te spreken over de service van Eandis. "Sinds de vrijmaking van de energiemarkt is de werking er niet op vooruitgegaan. Wij merken dat als wij onze sfeerverlichting ophangen. Vroeger was een telefoontje voldoende, maar nu!"

Het is niet de eerste keer dat in Binnenstad-Zuid het licht uitvalt. "Onlangs was het nog het geval in de De Langhestraat. Drie weken heeft de herstelling daar op zich laten wachten. Voor het veiligheidsgevoel van de mensen zijn donkere straten geen goede zaak", benadrukt Verlinden. "Moeten wij misschien altijd de Gazet of de burgemeester bellen? Als wij dat doen, staan ze hier rap."

Eandis belooft een oplossing. De procedure voor herstelling is opgestart, laat Jean-Pierre Blomme weten. In de omgeving van de Vismarkt hebben de handelaars en bewoners sinds woensdag opnieuw licht. Ook daar was het een hele poos pikdonker. "Dinsdag 13 februari is dat ons gemeld", zegt Blomme. "In een distributiekast in de buurt waren twee zekeringen defect. Die zijn nu hersteld." Al sluit Eandis niet uit dat er nog problemen volgen. "Mogelijk zijn de gesprongen zekeringen het gevolg van een sluimerend defect. Maar dat kunnen wij niet op voorhand voorspellen", aldus Jean-Pierre Blomme.

Sven VAN HAEZENDONCK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio