Malinwa ontvangt toppers

Print
Mechelen - Alsof Mechelen nog niet genoeg in de ban van de Beker van België is, heeft de Belgische Subbuteo Tafelvoetbalbond de thuishaven van Malinwa, Achter de Kazerne, uitgekozen als toneel voor haar bekerfinale. Vooral onder impuls van de Bonheidense tafelvoetbalclub Subbuteo Club Flanders beleeft deze sport de laatste tijd duidelijk een heropleving.
BR>
Het kruim van de Belgische tafelvoetballers hebben zich al ingeschreven voor de bekerfinale van het Belgisch tafelvoetbal op zaterdag 10 maart in Achter de Kazerne. Ze kondigt zich dus aan als een tornooi van hoog niveau. "Want na Italië is België, samen met onder meer Nederland en Portugal, een van de toonaangevende landen in het tafelvoetbal. Verschillende Belgische spelers schuimen zelfs Europa en een stukje van de Verenigde Staten af om deel te nemen aan internationale tornooien", zegt Filip Van Hulle van Subbuteo Club Flanders.

De leden van deze club, momenteel de enige Vlaamse tafelvoetbalclub, verzamelen week na week in het chalet van de Bonheidense Hondenvrienden in de Mechelse Broekstraat in Bonheiden om zich op wedstrijden voor te bereiden. Subbuteo Club Flanders heeft na vijftien jaar ook weer de Belgische bekerfinale tafelvoetbal in het leven geroepen, met de bedoeling haar sport wat meer te promoten. "In de jaren negentig waren er verscheidene Vlaamse clubs. Maar toen de voornamelijk jonge leden andere interesses kregen, verdwenen die een na een. De beste spelers vonden onderdak in Wallonië, waar je nog wel wat tafelvoetbalclubs vindt", legt Filip Van Hulle voort uit. "Subbuteo Club Flanders telt een dertigtal leden, waarvan de meesten veertigers zijn die als kind tafelvoetbal hebben leren kennen en op latere leeftijd de draad weer hebben opgenomen. De organisatie van de bekerfinale, als een evenement in de buik van een echt stadion, moet het tafelvoetbal wat meer in de aandacht brengen. Na enkele magere jaren maakt tafelvoetbal een heropleving mee. Zo is in Brugge onder meer een nieuwe club in de maak en is ook in Hofstade een jeugdwerking opgestart."

Jan VAN DE POEL

Info: 0473-73.63.49, info@subbuteovlaanderen.be,
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio