Flats verrijzen aan Schelde

Print
Sint-Amands - In het najaar van 2008 komen er in Sint-Amands 36 nieuwe appartementen te koop te staan. Ze liggen zowel vlak bij de Schelde als het dorpscentrum. In een latere fase komen er nog dertien huizen bij.
BR>
"Alles is klaar om te starten met de bouw van twee aparte woonblokken. Het eerste blok telt 22 appartementen. Daarvoor tekende architect Stijn Peeters, broer van entertainer Bart, de plannen. Het tweede blok telt 14 flats, is luxueuzer dan het andere en ontworpen door architect Eric Bockaert", zegt de Sint-Amandse ondernemer Marc Sillis. "Momenteel zijn ondernemers nog bezig met de aanleg van nutsleidingen, maar ik hoop dat de bouw in april effectief kan beginnen. Als je daar de duur van twee zwangerschappen bijtelt, negen maanden voor de ruwbouw en negen maanden voor de afwerking, moeten na de zomer van 2008 de appartementen klaar zijn."

Met de bouw van die appartementen vult Sillis de lege ruimte in, die ontstond na de sloop van de vroegere Scheldemolens. De sloop bood de gemeente een unieke kans om vlakbij het dorpscentrum, op wandelafstand van de Scheldekaai en tegenover de Scheldedijk, nog een woonproject te realiseren. "Ik heb zelf de hele verkaveling bouwrijp gemaakt, inclusief de wegen die inmiddels zijn opgeleverd en worden overgedragen aan de gemeente. De bouw en de verkoop van de flats van het eerste blok, residentie Scheldemolen, gebeuren door de Groep Blijweert. MCH Invest uit Hamme neemt het tweede blok, residentie Ter Schorre, voor zijn rekening. De flats, allemaal met terras, variëren tussen 80 tot 180 vierkante meter en kosten tussen 200.000 en 475.000 euro, kosten inbegrepen. Kopers kunnen mee de inrichting bepalen van onder meer de keuken, badkamer en vloeren", licht Marc Sillis toe.

Hij heeft ook al plannen voor de achterliggende terreinen die hij heeft aangekocht. "Daar is achter het eerste woonblok nog plaats voor vier schakelwoningen en drie rijhuizen. Achter het tweede woonblok kunnen drie koppelwoningen komen. Daarvoor staan de plannen nog in een beginstadium', besluit Sillis.

Taf PAUWELS

Groep Blijweert: 0475-44.42.52, 0475-94.16.58, www.groepblijweert.be. MCH Invest: 0475-46.47.30, www.mch-invest.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio