Visser zwoegt zes uur voor meerval van bijna twee meter

Visser zwoegt zes uur voor meerval van bijna twee meter

Visser zwoegt zes uur voor meerval van bijna twee meter

Print
Mol - Clement Hannes (51) uit Geel haalde woensdagnamiddag om 15.30u een Europese meerval van 1,80 meter en 43 kilogram uit de recreatievijver van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol. De Gelenaar had de monsterachtige vis al om 9.30u aan zijn betrekkelijk kleine vishengel hangen.
BR>
Ook zo'n grote vis gevangen? Mail ons uw foto, uw naam, woonplaats en wat u ving op op reacties@gva.be

Clement Hannes kwam superlatieven te kort om zijn bijzondere vangst van woensdagnamiddag te beschrijven. Hij zwoegde zes volle uren om een Europese meerval van bijna twee meter boven te halen. De Europese Meerval – ook visduivel genoemd – is de grootste zoetwatervis van Europa. Het is een roofvis en kan langer dan twee meter worden.

"Ik viste woensdagochtend in een bootje op de vijver van den Atoom. Mijn voornaamste doel was om snoekbaars te vangen. Om 9.30u trok plots die enorme knaap aan mijn lijn. Ik besefte meteen dat dit geen normale vis was", getuigt Clement.

"De vis trok mijn bootje meerdere uren over de vijver. Mijn trekdraad kan normaal maar twintig kilo aan. Ik vreesde constant dat de draad zou breken. Mijn hengel stond al die tijd gekromd als een boog."

Clement belde zijn neef Kevin Hannes. Het duo slaagde er om 15.30u eindelijk in om de visduivel op de boot te tillen. De vis had dan de haak al helemaal vervormd.

Albertkanaal

Clement trok met zijn wonderbaarlijke vangst naar de Eindhoutsebaan in Meerhout. Daar baat Eddy Van den Berg zijn winkel Hengelsport & Boten Van den Berg uit. Clement koopt zijn materiaal bij Eddy en wou laten zien wat met een gewone vishengel allemaal kan. "Ik vind het ongelooflijk dat hij zo'n vis met een gewone verticale hengel kon vangen. Vissers trekken vaak naar Spanje om dergelijke meervallen te vangen, maar dan gebruiken ze wel ander materiaal."

De reus leefde om 18.30u nog. Clement en Eddy zetten hem in de loop van de avond uit in het nabijgelegen Albertkanaal.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio