Woonerf valt in de smaak

Print
Vosselaar - Bouwgroep Matexi is gestart met de promotie voor het nieuwe woonerf Sparrenhof in Vosselaar. In een nieuwe verkaveling tussen de Antwerpsesteenweg en Osseven verschijnen 21 eengezinswoningen. 187 gezinnen staan al op de wachtlijst.
BR>
Het perceel tussen de Antwerpsesteenweg en Osseven, niet zo ver van Janssen Pharmaceutica in Beerse, is 48.000 vierkante meter groot en bestaat uit 46 loten. De NV Matexi palmt het binnengebied in voor het woonerf Sparrenhof met 21 halfopen en gesloten woningen. Langs de kant van de Antwerpsesteenweg en Osseven zijn nog 19 bouwgronden beschikbaar.

"De prijzen van de woningen in het woonerf schommelen tussen de 255.000 euro en 325.000 euro, inclusief kosten", weet Liesbeth Poels van Habitus, een onderdeel van de Matexigroep. "We zijn bezig met het noteren van kandidaat-kopers op een wachtlijst. Er hebben zich al 187 kandidaten gemeld."

Klassieke stijl

De initiatiefnemers hopen dat ze over een viertal weken de bouwvergunning op zak hebben. "We hopen de bouw te starten tegen begin april. In het voorjaar van 2008 moeten de eerste woningen klaar zijn", zegt projectleider Tim Peeters. "De woningen worden gebouwd in een klassieke villastijl met lichte steen, passend voor die omgeving." De woningen hebben twee tot vier slaapkamers, een of twee badkamers, een garage en een grote zolder.

Op vraag van de bewoners van Osseven kan het verkeer alleen via een ontsluiting langs de Antwerpsesteenweg naar de verkaveling. In het gebied is ook nog plaats voor acht sociale woningen van de Kleine Landeigendom.

Bart VAN DEN LANGENBERGH

014-60.07.07, www.habitus.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio