Ontwikkelingsmaatschappij schakelt bewakingsfirma in

De Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) laat haar gebouwen in Geel bewaken door de private bewakingsfirma Group4 Securicor. De opdracht omvat het 's nachts controleren van de domeinen en het ter plaatse komen wanneer een alarm in werking treedt.

Willy Van Den Bergh

BR>

De bestuursraad keurde de bewakingsopdracht voor gebouwen van IOK en IOK Afvalbeheer in januari goed. De private bewakers gaan 's nachts de hoofdzetel langs de Antwerpseweg, de gebouwen van de ophaaldienst langs Lammerdries en de afvalscheidingsinstallatie langs de Eindhoutseheide controleren.

"Recent hadden we nog een inbraak in de hoofdzetel. De dieven gooiden toen een venster in met een riooldeksel en gingen met een computer aan de haal. Aan de gebouwen van de ophaaldienst heeft IOK Afvalbeheer dan weer veel dure vrachtwagens staan", verklaart directeur Guy Van Tornout.

De bewakingsfirma komt ook ter plaatse als een alarm van de intercommunale in werking treedt. Nu gebeurt dit nog door personeelsleden. De maatregel moet de werknemers ontlasten.

WVdB

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio