Kartoenale trekt naar Polen

Print
Olen - Een delegatie uit Olen vertrekt woensdag voor een trip naar de Poolse zusterstad Bialogard. De groep bouwt in de stad de Olense Kartoenale op.
BR>
De gemeente Olen onderhoudt sinds drie jaar vriendschapsbanden met de Poolse stad Bialogard. De Kartoenale is een cartoonwedstrijd waaraan tekenaars uit meer dan vijftig landen deelnemen. De Kartoenale bestaat reeds achttien jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in het cartoonlandschap. Voor Vlamingen wordt het steeds moeilijker om één van de hoofdprijzen in de wacht te slepen.

Ondanks het feit dat er elk jaar mooie cartoons in de bus vielen, bleven ze meestal enkel te bezichtigen in het Olense gemeentehuis. Daar komt nu verandering in. "Wij trekken woensdag naar Bialogard", vertelt burgemeester Marcel Bellens (CD&V). "Daar zullen we voor het eerst onze Kartoenale internationaal tentoonstellen. Alle inwoners van onze zustergemeente kunnen de winnende tekeningen komen bekijken."

Bellens krijgt binnen de vijfkoppige delegatie het gezelschap van onder andere Swa Veldeman. Hij is al achttien jaar de drijvende kracht achter de Kartoenale. Swa zal dan ook niet nalaten om de werken uitvoerig toe te lichten. De Olense delegatie zal in Polen ook de officiële opening van de tentoonstelling bijwonen.

RuVH
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio