'Fitness voor kinderen niets nieuws onder de zon'

Print
Sint-Niklaas - De keten "Passage Fitness First" heeft woensdag in Sint-Niklaas een fitnessprogramma voor kinderen gelanceerd. Bedoeling van het programma - een combinatie van dans, spieroefeningen en relaxatie - is kinderen en tieners te doen bewegen. Niets nieuws onder de zon, reageert prof. Greeg Cardon van de Vakgroep Bewegings-en Sportwetenschappen aan de Universiteit Gent.
"Verscheidene fitnesscentra bieden al jaren activiteiten aan voor kinderen en jongeren, waardoor ze de ouders tegelijkertijd kunnen laten fitnessen, zonder bijkomend opvang- of vervoerprobleem. Zo zijn er fitnesscentra die een zeer uiteenlopend programma voor kinderen en jongeren aanbieden, zoals hip-hop, creatieve dans, kleuterturnen en circustechnieken", aldus Cardon.

"Dergelijke programma's zijn zeker aan te moedigen en creëren een gezonde vrijetijdsbesteding voor heel wat kinderen. Waar we echter sterk voor moeten waken is dat kinderen als mini-volwassenen beschouwd worden. Fitnesstrainingen voor volwassenen zijn niet geschikt voor kinderen, ook niet in aangepaste vorm. Jongeren en vooral kinderen hebben nood aan speelse activiteiten."

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio