Chiro kampt met lekkend dak

Chiro kampt met lekkend dak

Chiro kampt met lekkend dak

Print
Hemiksem - De Chirojongens en -meisjes in Hemiksem gaan op zondag 11 februari op pad om kilo's appelsienen aan de man te brengen. Het geld hebben ze nodig voor een dringende renovatie van hun lokalen. In de daken zitten verscheidene lekken.
BR>
Chiro Jochihe (jongens) en Chiro Klaasje (meisjes) houden jaarlijks een appelsienenslag. Een honderdtal leden trekt gewoontegetrouw tussen 13 en 17u van deur tot deur om zakjes van twee kilogram te verkopen. Het initiatief is een heuse traditie geworden en vele inwoners tasten graag in hun portemonnee om de jeugdbeweging te steunen.

Geld dat ze goed kan gebruiken. Dit jaar zeker, want er dringen zich heel wat herstellingen aan de lokalen in de Lindelei (jongens) en Heiligstraat (meisjes) op.

"Het dak van het leiderslokaal is dringend aan vernieuwing toe, want het lekt serieus. Dat gaat ons al gauw 2.000 euro kosten. Ook de meisjes zitten met een lek in het dak. Dat is tijdelijk opgelost met dakleer op te branden. Kortom, er moet eigenlijk heel veel gebeuren in de lokalen, onder meer ook naar de veiligheid toe", zegt leider Thomas Keirsmaeckers.

Detectivespel

Hij hoopt enigszins ook op steun vanuit de gemeente. "Het merendeel hebben we tot nu zelf moeten bekostigen. Zo hebben we net nog het aspirantenlokaal onder handen genomen. We kregen wel als eens een kleine financiële tegemoetkoming van de jeugdraad, maar van steun van het gemeentebestuur bleven we verstoken. In de verkiezingscampagnes werd de renovatie van de jeugdlokalen dikwijls als actiepunt aangehaald. We hopen dat het nieuwe gemeentebestuur die woorden hard maakt. Bedoeling is via de jeugdraad een dialoog met de bevoegde schepen rond deze materie op te starten", aldus Thomas Keirsmaeckers.

De jongens- en meisjeschiro van Hemiksem nodigt op zondag 25 februari van 14 tot 17u alle jeugd ook uit voor een groot detectivespel op het Rode Kruisplein.

Bart ROGGEMAN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio