OCMW Antwerpen start procedure om kaderlid te schorsen

Print
Antwerpen - Het OCMW Antwerpen heeft een procedure van preventieve schorsing opgestart tegen een kaderlid dat, via zijn bedrijf, in onderaanneming werkt op een werf van het OCMW.
Het kaderlid, een preventieadviseur, werkt voor een architectenkantoor dat is aangesteld om verbouwingswerken uit te voeren in een OCMW-instelling. Als adviseur heeft de betrokken medewerker bovendien een toezichtsopdracht op deze werf.

De wet op het OCMW verbiedt OCMW-personeelsleden rechtstreeks of onrechtstreeks deel te nemen aan enige overeenkomst, aanbesteding, levering, verkoop of aankoop aan het OCMW.

De praktijken van de man kwamen eind januari aan het licht door een signaal van het gemeenschappelijk vakbondsfront. De secretaris van het OCMW van Antwerpen heeft de betrokken medewerker sinds 31 januari de toegang tot de werf ontzegd.

Vandaag/donderdag heeft de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk beslist om de betrokken medewerker voorlopig niet meer in te zetten als preventieadviseur.
Daarnaast besliste het Vast Bureau van het OCMW Antwerpen om een procedure van preventieve schorsing op te starten tegen de betrokken medewerker.

In afwachting van een beslissing hierover krijgt de werknemer andere taken. Tijdens de periode van een eventuele preventieve schorsing zal onderzocht worden of de feiten van die aard zijn dat tuchtmaatregelen nodig zijn.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio