Beroering bij eedaflegging politieraad

Print
Kalmthout - Na de gemeenteraad en de OCMW-raad is ook de nieuwe politieraad geïnstalleerd. Twee leden van het Vlaams Belang maakten problemen bij hun eedaflegging.
BR>
De politieraad bestaat uit een afvaardiging van zes gemeenteraadsleden uit Essen, zes uit Kalmthout en zeven uit Wuustwezel. Ook de drie burgemeesters zetelen in deze raad. Door twee leden van het Vlaams Belang, Francis Wouters van Kalmthout en Veerle De Waal van Essen, ontstond even beroering bij de eedaflegging. Zij hadden het moeilijk met de zin: "Ik zweer getrouwheid aan de koning, gehoorzaamheid aan de grondwet en aan de wetten van het Belgische volk." Ze legden uiteindelijk wel hun eed af, maar weigerden hierbij hun hand omhoog te steken.

De andere politieraadsleden zijn Jul Van Aperen (VLD), Willy Van Hasselt (VLD), Mai Mertens-Van Thillo (CD&V), Maria Aernouts (CD&V), Stijn Stes (CD&V), Glenn Verelst (CD&V) en Carl Van Dyck (PLUS) voor Wuustwezel, Jan Breugelmans (CD&V), Jan Oerlemans (CD&V), Joanna Peeters (sp.a), Jef Van den Bergh (CD&V) en Martine Van Hooydonck (CD&V) voor Kalmthout en Isabel Gommeren (CD&V), Francis Dictus (sp.a), Brigitte Quick (CD&V), Kevin Ooye (N-VA/PLE) en Willy Hoppenbrouwers (VLD) voor Essen.

De politieraad voert het algemeen beleid en het beheer over de politiezone Grens. Vier keer per jaar komt de politieraad samen, telkens in de gemeente van de voorzitter van het politiecollege. Dit jaar is burgemeester Jos Ansoms van Wuustwezel voorzitter.

AvdO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio