Uitbater eroscentrum vrij onder voorwaarden

Print
Oud-Turnhout - De raadkamer in Turnhout heeft de 35-jarige Michaël V.E. uit Oud-Turnhout voorlopig vrijgelaten. Dat bevestigt zijn advocaat Herwig De Clerck. Het gerecht verdenkt V.E. ervan dat het luxebordeel Ritz in Mol-Wezel, waarvan hij de eigenaar was, diende om de opbrengst van tien drugsplantages wit te wassen.
BR>
De politie arresteerde Michaël V.E. begin oktober, na een onderzoek dat in maart was gestart. V.E. en drie andere verdachten waren betrokken bij de uitbating van minstens tien cannabisplantages in de Turnhoutse regio. De speurders vermoedden al langer dat het eroscentrum Ritz dat Michaël V.E. beheerde, was betaald met de opbrengst van de hennepteelt. De onderzoeksrechter liet na de arrestatie van V.E. beslag leggen op de seksclub, die is gevestigd in de Sint-Jozeflaan in Mol-Wezel.

Michaël V.E. is nu onder voorwaarden vrijgelaten. Hij mag het land niet verlaten en moet zich wekelijks bij de politie melden. Hij mag geen contact zoeken met de andere verdachten, die eerder al zijn vrijgelaten.

Michaël V.E. heeft in het dossier nog geen enkele verklaring afgelegd. "Hij beroept zich op het zwijgrecht", zegt meester Herwig De Clerck. Het onderzoek is nagenoeg afgerond en zou over enkele weken naar de rechtbank worden verwezen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio