Sluipverkeer onder de loep

Print
Boechout - De komende maanden wordt een studie uitgevoerd naar het sluipverkeer in de zuidoostrand van Antwerpen. De startvergadering voor de studie, een initiatief van Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (sp.a), vond woensdag plaats. Resultaten worden in het najaar verwacht.
BR>
Het sluipverkeer in Aartselaar, Edegem, Kontich, Mortsel, Hove, Boechout, Borsbeek, Wommelgem, Ranst en Wijnegem heeft een zeer negatieve invloed op de veiligheid, leerbaarheid en doorstroming in de regio. Vorig jaar trokken de burgemeesters van de betrokken gemeenten daarom aan de alarmbel.

De studie moet een duidelijk beeld geven van de problemen die het sluipverkeer teweegbrengt. Oplossingen en verzachtende maatregelen zullen op verschillende niveaus, van gemeente tot Vlaams Gewest, worden gezocht. "Het sluipverkeer vormt een problematiek die gemeentegrensoverschrijdend dient bekeken te worden. Lokale oplossingen kunnen van die aard zijn dat ze de hinder gewoon verplaatsen naar een buurgemeente, wat ook niet de bedoeling kan zijn", klinkt het bij Van Brempt.

B
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio