Hessenatie Logistics verliest GM-contract

Print
Antwerpen - General Motors Belgium - de autoassemblagefabriek van Opel in Antwerpen - verlengt niet langer zijn contract met Hessenatie Logistics. Na een nieuwe offerte viel de CMB-dochter uit de boot. De weerslag op de tewerkstelling - naar verluidt een 25-tal - is onduidelijk.
BR>
Hessenatie Logistics is één van de weinige Hessenatie-activiteiten die door eigenaar CMB destijds niet werden verkocht bij de fusie met Noord Natie en de daarop volgende verkoop aan Port of Singapore Authority (PSA). Het logistieke bedrijf is nog steeds een 100 procent dochter van het beursgenoteerde CMB.

Volgens de CMB-website bezit en beheert Hessenatie Logistics depots in Boom, Kampenhout, Vilvoorde en Kortrijk. Bovendien staat het via de eigen dochter IBO ook in voor de binnenvaartterminal in Vilvoorde.

Volgens niet-officiële informatie binnen General Motors werd een tiental jaar geleden reeds de zogenaamde 'trafic' - het transport van alle bij GM geproduceerde wagens naar de treinen en vrachtwagens-opleggers - geoutsourcet. Meer recent werd ook de 'squeak & rattle'-test (piep- en rammeltest) uitbesteed. Daarbij worden de wagens op het eind van de assemblagelijn nog even op een klein testcircuit gecontroleerd. Beide activiteiten werden nu sinds de uitwerving, door Hessenatie Logistics uitgevoerd op de terreinen van GM.

Bij de hernieuwing werd nu 'een' andere kandidaat aangewezen. De details van het nieuwe contract worden volgens GM nog gefinaliseerd.

Bij CMB-dochter Hessenatie Logistics verkiest algemeen directeur Patrick De Keersmaecker geen commentaar te geven. Uit de jaarrapporten blijkt dat het bedrijf eind 2005 241 werknemers op de betaalrol had. De jaaromzet bedroeg in 2005 zowat 23,45 miljoen euro, 7,5% minder dan in 2004. Terwijl de tewerkstelling steeg zakte de CMB-dochter in het rood: in 2005 een netto-verlies van 4,4 miljoen euro en een gecumuleerd verlies van 16,27 miljoen. De kasstroom evolueerde van nog positief in 2004 naar zwaar rood (-2,4 miljoen euro) in 2005.

Johan VAN BAELEN Paul VERBRAEKEN
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio