Buggenhout screent ontwerpers voor nieuwe Orangerie

Print
Buggenhout - Vijftien ontwerpbureaus schreven zich in bij de gemeente Buggenhout om de nieuwe Orangerie te tekenen. Het college neemt ze momenteel onder de loep en wil begin maart een ontwerper aanstellen.
BR>
"Wanneer we beslissen wie het concept van de nieuwe Orangerie aan de Vekenstraat in Opdorp mag uitwerken, zullen we het ontwerpbureau meteen de wensen van de gebruikers kenbaar maken", zegt burgemeester Tom Van Herreweghe (NCD). "Op het moment dat we het voorontwerp in handen krijgen, koppelen we terug naar de betrokken verenigingen zodat zij kunnen bijsturen."

"Het gebouw is momenteel in zeer slechte staat. Het dak lekt. De elektriciteit en de verwarming laten te wensen over", weet schepen Geert Hermans (NCD). "Bovendien kregen we een negatief advies over de brandveiligheid omdat er onder andere compartimenten ontbreken. Dat alles maakt dat we beter een nieuwbouw kunnen laten optrekken dan blijven oplappen. We trekken daarvoor zo'n 1,250 miljoen euro uit."

Wanneer de plannen definitief zijn, zal het nog enkele maanden duren vooraleer de procedures rond de bouwvergunningen rond zijn. Het schepencollege hoopt begin volgend jaar met de bouw te kunnen starten.

RaMo
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio