Tommy Pasteels combineert met hernieuwde cinema Flora toptechniek en luxe

Tommy Pasteels combineert met hernieuwde cinema Flora toptechniek en luxe

Tommy Pasteels combineert met hernieuwde cinema Flora toptechniek en luxe

Print
Zwijndrecht - Meer dan twintig jaar nadat de deuren sloten, gaat de dorpsbioscoop Flora in Burcht weer open. "Iedereen verklaart me gek", zegt de jonge eigenaar Tommy Pasteels (35). "Het lijkt tegen de gang van de geschiedenis in, maar ik zie toekomst in de film. We lanceren de eerste servicecinema van België!"
BR>
Tommy Pasteels is een durver. Zes jaar geleden kocht hij cinema Flora, waarin hij als kind mooie momenten had beleefd. Bij aankoop restte er van het interieur niet veel meer. Toch droomde Pasteels, die aan de haven werkte, er toen al van om de dorpsbioscoop ooit weer tot leven te brengen. Maar eerst moest hij financieel op adem komen en de zaal anders commercialiseren. Hij begon er veilingen, feesten en beurzen te organiseren. De zaal bleek ook handig om springkastelen en feestmateriaal op te bergen dat hij verhuurde.

Het idee van de cinema bleef kriebelen en vorig jaar nam Pasteels de beslissing. Hij zou de allereerste servicecinema van België openen. "Als ik naar Metropolis of UGC ga, zie ik perfecte projecties, maar ik mis warmte en persoonlijk comfort. Er zit altijd wel iemand te wiebelen of te knabbelen vlakbij. Ik wil toptechniek, maar ook luxe. Dat is servicecinema. In België bestaat het nog niet."

Loveseats

Tommy Pasteels installeerde in de Flora een scherm van elf bij vijf meter en de nieuwste 35mm-projectie. Hoewel de Flora de oppervlakte heeft voor vierhonderd stoeltjes - in de topdagen stonden er meer dan vijfhonderd - zette hij er maar honderd: zestig brede solofauteuils en veertig loveseats voor koppels. Tussen de zetels wordt minstens twee meter beenruimte bewaard. Elke bezoeker krijgt een afstandsbediening mee om drankjes te bestellen.

Cinema Flora zal drie dagen per week open zijn, goed voor vijf vertoningen: zaterdag om 20u en 23u, zondag om 15u en 20u en maandag om 20u. Zetels kosten 5 euro en een loveseat 15 euro, "Goedkoper dan alle concurrentie", maakt Pasteels zich sterk. Een keer per maand plant hij ook een vip-vertoning met uitsluitend loveseats. Tickets kosten dan 75 euro per paar, maar in die prijs zitten ook een fles champagne en hapjes. Reserveren kan op de website.

Na maanden verbouwing en herinrichting gaat vrijdag 9 februari cinema Flora voor het grote publiek weer open. Vanavond mogen vip's het concept al even uittesten. Als openingsfilm selecteerde Tommy Pasteels niet toevallig The Prestige van Christopher Nolan. "Bij de verdeelhuizen was het knokken, want je krijgt pas een kopie van een nieuwe film als je iets hebt bewezen. Maar hoe kan je dat als je geen kans krijgt? Gelukkig zijn er toch grote distributeurs zoals Warner Brothers die hun nek voor mij uitsteken. Ze zullen gelijk krijgen, want servicecinema Flora is de toekomst."

Frank HEIRMAN

The Prestige op 9 februari (20u en 23u), 10 februari (20u en 23u), 11 februari (15u en 20u) en 12 februari in cinema Flora, Heirbaan 31, Burcht. Tel. 03-722.01.15 en www.cinemaflora.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio