Werkzaamheden Mandekensstraat uitgesteld

Print
Buggenhout - De start van werkzaamheden aan de Mandekensstraat op de grens tussen Buggenhout en Dendermonde is opgeschoven naar augustus. Pas als de eerste twee fases van de heraanleg van de Beukenstraat in Buggenhout achter de rug zijn, kan hier gestart worden.
BR>
De Mandekensstraat is een belangrijke verkeersader tussen Dendermonde en Buggenhout. De straat krijgt dagelijks heel wat verkeer te slikken en het wegdek is op verschillende plaatsen met putten bezaaid. De versleten toplaag moet afgeschraapt worden en vervangen door een asfaltverharding.

Dendermonde wil tegelijk de straat ook veiliger inrichten. Dat gebeurt onder andere door een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de Theo Vermeylenstraat. Een middeneiland moet daar zowel bescherming bieden voor de zwakke weggebruiker als de snelheid van het autoverkeer afremmen.

Zowel Buggenhout als Dendermonde financieren de werkzaamheden, maar Buggenhout treedt op als bouwheer. "We zouden meteen met deze werkzaamheden kunnen beginnen, maar omdat we pas met de eerste fase van de Beukenstraat gestart zijn, zou dat voor heel wat verkeerschaos zorgen", zegt schepen van Openbare Werken Geert Hermans (NCD). "Daarom wachten we hiermee tot na de bouwvakantie. Het aanleggen van de oversteekplaats duurt het langst, maar dan kan er omgereden worden langs Genthof. Het asfalteren zelf neemt maar een paar dagen in beslag. We hopen begin september klaar te zijn."

RaMo
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio