RTBf-ploeg strijkt neer in Buggenhout

Print
Buggenhout - De meest gemiddelde of toch meest centrale gemeente van Vlaanderen, Buggenhout, kan weer rekenen op media-aandacht. De afgelopen weken streek er een cameraploeg van de RTBf neer. De Franstalige openbare omroep wil het verschil tussen het Noorden en het Zuiden van ons land in beeld brengen.
BR>
"Ik was net op vakantie toen ik een oproep van RTBf-journalist Christophe Deborsu kreeg", vertelt burgemeester Tom Van Herreweghe (NCD). "Ik kreeg toen te horen dat ze naar Buggenhout wilden komen om een reportage te maken, maar we spraken nog niets concreets af. Enkele dagen nadat ik terug thuis was, stonden ze plots met een cameraploeg aan mijn bureau. Onvoorbereid moest ik meteen een interview geven. Dat was wel even schrikken."

Deborsu draait voor het programma Questions sur la Uneeen reportage over de dagelijkse verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië in de twee meest centrale gemeenten van beide landsdelen. In Wallonië trok de cameraploeg daarvoor naar Yvoir aan de monding van de Bocq in de Maas.

"Naast een interview met mij trokken de reporters ook de straat op waar ze allerlei vragen stelden aan de bewoners van Buggenhout. Ze vroegen ook de beelden van mijn eedaflegging op bij TV Oost. Blijkbaar is die procedure ook anders bij ons dan bij hen. Ook in de burgemeesterssjerp blijken verschillen te zitten", zegt Van Herreweghe.

Yvoir

Buggenhout zou naar aanleiding van het programma nog een jumelage kunnen opbouwen met Yvoir. "Ik heb al contact opgenomen met mijn collega daar en we bekijken of we samen iets op touw kunnen zetten. Wat dat precies zal worden, weten we nog niet", aldus de burgervader van Buggenhout.

De juiste datum van de uitzending staat nog niet vast, maar de reportage zal allicht eind februari op de buis te zien zijn.

RaMo
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio