Koks slijpen de messen

Koks slijpen de messen

Koks slijpen de messen

Print
Sint-Niklaas - De zesde streekgerechtenwedstrijd van Toerisme Waasland zal dit jaar op het scherp van de snee uitgevochten worden. Nu de activiteit losgekoppeld is van het Ambachtelijk Weekend van eind augustus, is er bij de restauranthouders meer belangstelling om deel te nemen.
BR>
Naar goede gewoonte werd woensdag een ontmoeting georganiseerd waarbij streekproducenten hun waren konden voorstellen aan restaurantuitbaters die aan de streekgerechtenwedstrijd willen deelnemen. "De wedstrijd wil streekproducten een grotere bekendheid geven en restauranthouders overtuigen om met die producten te werken", legde voorzitter Lucien Bats van Toerisme Waasland nog uit voor de start van de uitwisseling.

De Brokkelinck uit Sint-Niklaas is een trouwe deelnemer. Vorig jaar legde het restaurant zowel met zijn hoofdgerecht als met zijn dessert beslag op de derde plaats. "We hebben nu een jong team en het is dus een extra uitdaging om deel te nemen. Kristel De Burggrave zal het hoofdgerecht ontwikkelen, Joris Muylle maakt het dessert. Onze ambities zijn hoog, want we gaan voor de eerste plaats", laat Marc De Cauwer van De Brokkelinck in zijn culinaire kaarten kijken.

Naambekendheid

Chef Gunther De Roeck en souschef Andrea Pecorella van D'Hooghe Camere in Sint-Niklaas nemen voor het eerst deel. "Mijn leermeester Rudi Gosselin won al vier keer en ik wil hem verslaan", zegt De Roeck zelfzeker. "Met een hoofdgerecht in Belgisch-Franse stijl zullen we ons kunnen laten zien. We willen geen grijze muis zijn, maar gaan voor een betere naambekendheid met een plaats in de top drie."

Gunter Smet van La Provence in Temse was een van de koks die protesteerde tegen de koppeling van de culinaire wedstrijd aan het Ambachtelijk Weekend. "In augustus zijn we altijd gesloten en konden dus nooit meedoen. Nu ben ik moreel verplicht om deel te nemen. De wedstrijd is een zeer goed initiatief. Hij toont aan dat we goede ingrediënten niet altijd in het buitenland moeten zoeken. Ik ga voor een hoofdgerecht en een dessert", kondigt Smet aan.

Yves VREBOS
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio