Krantenman opent Postpunt

Print
Beveren-Waas - Inwoners van Kallo kunnen voor hun postverrichtingen sinds dinsdag terecht bij dagbladhandel Marc aan de Melseledijk. Voor Melsele is er nog geen definitieve oplossing. Zolang kan de bevolking van de Beverse deelgemeente nog terecht in het postkantoor.
BR>
Ten gevolge van een beslissing van De Post moesten begin dit jaar twee postkantoren op het grondgebied van Beveren de deuren sluiten. Kallo en Melsele zijn de slachtoffers. Het postkantoor van Kallo ging vorige maand al dicht. De inwoners kunnen sinds eergisteren terecht in de krantenwinkel van Marc Dhaene. Hij besliste om het Postpunt in huis te halen.

"Anders moesten de mensen naar Beveren", zegt Dhaene. "Ze kunnen nu bij mij terecht tijdens de openingsuren van de winkel. Ik krijg twee tot drie dagen opleiding van De Post. De diensten hebben onder meer betrekking op de verkoop van postzegels, de verzending van aangetekende brieven en van pakjes. In een Postpunt gebeuren geen bankverrichtingen, stortingen tot 300 euro kunnen wel."

Luc Serteyn stond de voorbije dagen in voor de begeleiding van Marc Dhaene. "Het was de bedoeling om hem wegwijs te maken in het computersysteem van De Post. In de startfase kan de uitbater op ons een beroep blijven doen als hij met problemen kampt. Er kwamen al redelijk wat mensen over de vloer, vooral voor postzegels en allerlei zendingen", aldus de postambtenaar.

Winkelketen

De opening van een Postpunt in Melsele staat nog niet in de planning van De Post. "Zolang blijft het postkantoor open", verzekert Walter Van Wolputte van De Post. "Er waren gesprekken die leidden tot een concreet dossier voor een Postpunt in de vestiging van een winkelketen. Zolang er geen concrete afspraken zijn over de opening van het Postpunt houden we de naam van de winkel liefst nog binnenskamers. De Post moet trouwens zelf nog ter plaatse gaan om de locatie te gaan bekijken", zegt Van Wolputte.

Yves VREBOS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio